HomeKennismakenDienstenNIEUWSAGENDAReferentiesContact
Spanningsproblemen
GedragsproblemenInstructiePaard in trainingScheren & ToiletterenPaardentransportAlg. Voorwaarden
  Trailerlaadproblemen 
  Spanningsproblemen 

   

 

  Paniekerig/schrikkerig paard?

   

  Heb je een paard dat schrikkerig is, vanuit het niets kan schrikken/wegrennen of kan ontploffen?  Of heb je juist een paard dat constant spanning ervaart?

   

  Ook al deze problemen zijn op te lossen. Heel veel paarden hebben hier last van. Vaak al vanaf het moment dat ze beleerd worden. In de meeste gevallen gaan de paarden gaandeweg wel leren dat het werken juist leuk is en er niets spannends aan is. Maar wat doe je als dit niet gebeurt en het probleem alleen maar groter word??

   

  Dan word het echt tijd dat je je paard bij de hand gaat nemen en hem bij elke stap gaat leren dat er eigenlijk niets aan de hand is. Dit klinkt heel simpel en als je eenmaal weet wat te doen is dat het ook! Wat de meeste mensen niet in de gaten hebben is in hoeverre je een paard kan trainen zichzelf te trainen! Je kan een paard alles leren, je kan hem zelfs leren dat als hij iets eng vind dat hij zichzelf moet gaan ontspannen om het niet meer eng te vinden! Hoe gaaf is dat om je paard te leren controle te geven over zijn eigen lijf, over zijn eigen denken!

   

  Wekelijks krijg ik paarden in handen met deze problemen en je ziet ze gewoon groeien door de andere manier van aanpak. Door alles wat ze leren over zichzelf en de omgeving waar wij ze in plaatsen kan je van elk 'lastig' of 'gespannen' paard een relaxed paard maken. Wacht hier niet te lang mee, elk probleem dat een paard met zich meedraagt heeft invloed op de manier van ontwikkelen, geestelijk maar ook lichamelijk! Zie de foto hiernaast! Deze pony was al een jaar onder het zadel, ging overal mee naar toe maar ontplofte zo af en toe en dan was er geen land mee te bezeilen! Het bleek dat hij zich compleet afsloot en als er iets gebeurde waardoor hij even wakker werd, schrok hij zich kapot en ontplofte. We zijn een paar maanden met grondwerk bezig geweest om hem te leren zich niet af te sluiten voor de buitenwereld maar het juist te ervaren en erbij te ontspannen. Na bijna een half jaar geen rijden of andere manier om zijn lichaam te trainen zag hij er zo uit. Alleen maar door hem geestelijk sterker te maken en zijn angsten te overwinnen! Nu zijn ze zo ver dat ze relaxed een wedstrijd kunnen rijden of heerlijk naar het bos kunnen om te genieten!

  Dit is een pony met een extreem groot probleem maar het geeft wel aan wat dit doet met het lichaam!

   

  Heb je vragen of wil je meer weten hoe deze trainingen in zijn werk gaan, stel ze gerust! Voor het oplossen van gedragsproblemen kom ik in het hele land evenals BelgiŽ! Prijzen zijn op verzoek verkrijgbaar.

   

 


Copyright (c) 2021 Go With  Flo. All rights reserved.

info@gowithflo.nl