HomeKennismakenDienstenNIEUWSAGENDAReferentiesContact
Gedragsproblemen
GedragsproblemenInstructiePaard in trainingScheren & ToiletterenPaardentransportAlg. Voorwaarden
  Trailerlaadproblemen 
  Spanningsproblemen 

   


 

  Alles wat een paard NIET doet naar onze verwachtingen kan gezien worden als een gedragsprobleem. Het intrigeert mij enorm waarom een paard doet zoals hij doet, hoe een paard een gedragsprobleem ontwikkeld en vooral; hoe krijgen we dit (vaak negatieve) gedrag omgezet naar iets positiefs! Tijdens de lessen die ik geef en bij de paarden die ik train, kom ik veel in aanraking met paarden die een (gedrags)probleem hebben ontwikkeld.

   

  Veel van deze problemen ontstaan al in de opfokperiode of hadden in deze periode van hun leven al voorkomen kunnen worden. Ik praat dan over paarden die heel bang zijn, heel onderdanig of juist heel erg dominant. Maar ook paarden die compleet door je heen lopen; geen respect voor je hebben, paarden die niet normaal kunnen meelopen aan een halstertouw, niet in te enten zijn, paarden waarvan de achterbenen niet aan te raken zijn, paarden die vanuit het niets schrikken en wegrennen en heel veel paarden met een laadprobleem . Ik vind het heel fijn dat ik deze paarden alsnog kan helpen, ik doe dit met veel plezier en ga geen uitdaging uit de weg!

   

  Al jarenlang was het oplossen van dergelijke problemen onderdeel van mijn werk geworden. Om nog meer resultaat te boeken heb ik de 3jarige opleiding 'Gedragstherapie voor mens en paard' gevolgd. Deze opleiding word gegeven door Petra Vlasblom van 2Moons en in 2014 heb ik hier mijn diploma voor behaald. Hier heb ik nog meer geleerd over hoe we gedrag kunnen beÔnvloeden, waar het gedrag vandaan komt, wat de de oorzaak is en als het mogelijk is deze oorzaak weg te nemen.

   

  Er word gewerkt vanuit respect en voornamelijk veel rust! Dit laatste is een enorm belangrijk onderdeel bij het werken met paarden met een (gedrags)probleem. Het is niet dat er weinig gebeurt, want een training is mentaal echt pittig voor een paard! Daarom moeten we zorgen dat het stresslevel zo laag mogelijk word gehouden zodat we op een zo fijn mogelijke manier ons doel bereiken.

   

  Mijn werkgebied voor het oplossen van gedragsproblemen betreft heel Nederland en BelgiŽ!


Copyright (c) 2021 Go With  Flo. All rights reserved.

info@gowithflo.nl