HomeKennismakenDienstenNIEUWSAGENDAReferentiesContact
Gedragsproblemen
GedragsproblemenInstructiePaard in trainingScheren & ToiletterenPaardentransportAlg. Voorwaarden

   

  Alles wat een paard niet doet naar onze verwachtingen kan gezien worden als een gedragsprobleem. Zoals bijvoorbeeld een paard dat niet de trailer in wil, een paard dat bijt, niet stil willen staan, niet vast kan staan, constant vluchtgedrag vertonen, stijgeren, niet naar de wei te brengen etc.

   

  Gedragsproblemen bij paarden spreektmij erg aan. Het intrigeert mij enorm waarom een paard doet zoals hij doet, hoe een paard een gedragsprobleem ontwikkeld en vooral; hoe krijgen we dit (vaak negatieve) gedrag omgezet naar iets positiefs! Tijdens de lessen die ik geef en bij de paarden die ik train, kom ik veel in aanraking met paarden met een gedragsprobleem. Voornamelijk kom ik paarden tegen die compleet door je heen lopen, paarden die niet normaal kunnen meelopen aan een halstertouw, paarden waarvan de achterbenen niet aan te raken zijn en heel veel paarden met een laadprobleem (zie hieronder meer hierover). Ik vind het een echte uitdaging deze paarden te helpen en ik doe dit ook met ontzettend veel plezier.

   

  Al jarenlang is dit een onderdeel van mijn werk geworden. Om nog meer resultaat te boeken ben ik de 3jarige opleiding 'Gedragstherapie voor mens en paard' gaan volgen. Deze opleiding word gegeven door Petra Vlasblom van 2Moons en in 2014 heb ik hier mijn diploma voor behaald. Hier heb ik nog meer geleerd over hoe we gedrag kunnen be´nvloeden, waar het gedrag vandaan komt, wat de de oorzaak is en is deze oorzaak weg te nemen.

   

  Er word gewerkt vanuit respect, liefde en voornamelijk veel rust! Dit laatste is een enorm belangrijk onderdeel bij het werken met paarden met een gedragsprobleem. Ik wil zo min mogelijk angst en stress bij een paard veroorzaken zodat we op een zo fijn mogelijke manier ons doel bereiken.

   

  Problemen met trailerladen??

   

  Wil je paard de trailer niet in? Loopt hij constant langs de trailer, stijgert hij voor de klep, kom je niet verder dan 2 voeten op de klep of schiet hij juist als een kanon de trailer uit?? Dit zijn allemaal lastige problemen en heel herkenbaar voor veel paardenmensen. Ik los het graag voor je op!!

   

  Door de juiste manier van aanpak kunnen al deze problemen worden opgelost. Dus vanaf nu geen getouwtrek meer, geen lijnen meer achter het paard langs of bezems of andere vreselijke opties. Jij wilt toch ook met een loshangend touwtje je paard op een prettige manier in de trailer zetten?

   

  De training

  Bij een trailerlaadtraining ga ik eerst het paard trainen. Hierbij leg ik zo veel mogelijk uit zodat je begrijpt waarom en hoe ik iets doe. Nadat het paard geen probleem meer heeft met de trailer ga ik de eigenaar trainen. Als de eigenaar zijn paard met 2 vingers in zijn neus in ieder geval een aantal keren kan laden zonder ook maar enige spanning is de training geslaagd.

   

  Tijdens een training geef ik heel veel informatie en tools. Daarom is het voor de toeschouwer natuurlijk ook een interessante training! Het is een trainingsmethode waar je altijd weer op terug kan vallen. Mocht je een keer een terugslag krijgen en je houdt je aan deze methode zal je geen problemen meer hebben met het trailerladen. Natuurlijk is elk paard en elk probleem weer anders, daarom pas ik mijn training ook altijd aan het paard aan. Als de training is afgerond heeft het paard geleerd in alle rust te laden. Het is hierna wel de bedoeling dat de eigenaar gaat oefenen en deze training gaat bevestigen. Zo word het aangeleerde gedrag automatisme en zal het paard helemaal geen probleem meer hebben met de trailer.

   

  Wat heb je nodig

  Wat is er nodig voor een geslaagde training? Natuurlijk een geschikte trailer. Een trailer met een rotte/kapotte bodem, een gladde klep of een te kleine trailer kan ik niet gebruiken voor deze training. Zorg dus altijd dat je een goede trailer hebt om te gebruiken!

   

  Naast mij en de eigenaar is het altijd handig om extra mensen te hebben die eventueel kunnen helpen. Hoe meer mensen komen kijken hoe beter. De training doe ik zoveel mogelijk alleen, maar soms heb ik helpende hand nodig. Bij elke training moet er (naast mij en de eigenaar) in ieder geval 1 extra persoon aanwezig zijn. Zodra je dan zelf gaat oefenen kan die persoon ook meekijken en eventueel corrigeren. 2 mensen weten immers meer dan 1!

   

  Ook is mooi weer altijd welkom! Bij slecht weer kunnen we niet trailerladen. De kans dat een paard uitglijdt op een natte klep wil je liever voorkomen, tenzij er een overdekte plaats is waar getraint kan worden, anders word de afspraak helaas verzet.

   

   

  Voor het oplossen van gedragsproblemen kom ik in het hele land! Heb je vragen of opmerkingen, mail ze mij dan gerust! Prijzen zijn op verzoek verkrijgbaar.

   

   

 


Copyright (c) 2011 Go With  Flo. All rights reserved.

info@gowithflo.nl