HomeKennismakenDienstenNIEUWSAGENDAReferentiesContact
Trailerladen
LesklantenGedragsproblemenTrailerladen

  Referenties trailerlaadproblemen..

**************************************************************************************************************************************************************


  Bonny heeft heel veel spanning en laat zich vallen

   

  Mijn rijpaard merrie Bonny bleek het vervoer met de trailer bijzonder angstig te vinden en gooide zich tegen de wand van de kar en liet zich vallen. Wij hadden al wel door dat dit een erg groot probleem werd/was. Ik besloot het een tijdje te laten rusten voor een jaar en toen heb ik hulp gezocht met het trailerladen en veel geoefend thuis met het schot eruit. Van een trillend hoopje ellende ging ze er makkelijk opmaar verder kwamen we niet.

   

  Nog een jaar later besloot ik na googlen Florence te benaderen. Ik dacht als er iemand is die ons kan helpen dan moet Florence het zijn. Al tijdens de mailwisseling had ik al begrepen dat zij als gedragsdeskundige over zoveel kennis beschikte dat zij de aangewezen persoon was. Ze kwam en ging met Bonny en mij en met een helper (mijn echtgenoot) aan de slag in combinatie met schriktraining, trailerladen. Veel huiswerk in de vorm van video's van Tristan Tucker kijken, en heel veel oefenen, ook met lawaai, maar niet te lang achter elkaar. De volgende keer gingen we trailerladen en daarbij leren omstappen. De trailer kon toen al dicht. Voor het eerst kon de auto gestart worden. Daarna weer geregeld oefenen enuiteindelijk een stukje voor- en achteruit.

   

  De laatste keer datFlorence kwam gingen we rondjes rijden op het erf en oefenen met omstappen. Dat was de laatste keer dat ze bij ons kwam. Uiteindelijk ging ik haar alleen laden en lossen, rijden op het erf en toen het gevoel goed was zijn we een rondje in de omgeving gaan rijden, in het donker. Dat ging goed en nu kan ik weer naar de les en met een camera in de kar kan ik voor mijn eigen rust even af en toe naar Bonny kijken. Het was een lange weg maar het was het zeker waard. Ik ben Florence veel dank verschuldigd. Ik kan haar dan ook van harte aanbevelen als je problemen met trailerladen hebt!!

                                                 

                                                                 Groetjes,Marjan Prins

**************************************************************************************************************************************************************


  Mijn paard draait zich om en rent weg, wat nu!

   


  Mijn paard ging altijd heel gemakkelijk de trailer op. Hij wandelde erop alsof het zijn stal was. Maar hij ging er steeds langer over doen om van de klep ook daadwerkelijk de trailer in te gaan. Steeds als we hem verder wilden vragen zodat hij een stap de trailer in zette, draaide hij zich met zijn volle gewicht om van de klep af en trok dan het liefst een sprintje het erf over. Als hij er dan besloot op te gaan, sjokte hij naar binnen en begon ontspannen aan zijn hooi. Het leek dus meer een spelletje dan angst of iets dergelijks. Toen we op wedstrijd 1,5 uur bezig waren geweest met laden besloot ik Florence te bellen. 

  Omdat mijn paard aan de hand wel vaker sterk was en wegdraaide als hij van iets schrok, gingen we eerst met dat probleem aan de slag. Eerst wat grondwerk voor gehoorzaamheid, daarna een hou-hem-vast-schriktraining. Stalgenoten moesten lawaai maken om een schrikreactie te ontlokken, en Florence legde mij uit hoe ik het touw en mijn lijf moest gebruiken om hem bij me te kunnen houden. Dat ging steeds beter.


  Bij de trailer heeft Florence mij alles zelf laten doen. Terwijl stalgenoten de lijnen vasthielden, moest ik hem de trailer op vragen. Zijn hoofd mocht niet wegdraaien, moest in de trailer gericht blijven. Met druk en release ging hij op een simpele manier de trailer in. Het omdraaien lukte hem eerst nog wel een paar keer, maar werd snel minder aantrekkelijk.


  Ik voelde me vol vertrouwen dat het voortaan ging lukken, voorlopig met de lijnen erbij. Florence had mij immers alle tips gegeven en mij alles zelf laten doen. De week erop hebben we geoefend en hij wandelde meteen de trailer op, ook op vreemd terrein. Ik was blij! Ook aan de hand merk ik dat ik hem beter bij me houd als hij schrikt. Natuurlijk gaat hij het vast nog weleens proberen op de klep weg te draaien, het blijft een boefje, maar dat geeft niet, want ik heb de oplossing dankzij Florence in handen
  .

  Groetjes, Danielle

   

 

**************************************************************************************************************************************************************


  Mijn paard heeft zich bezeerd in de trailer en wil er nu niet meer in!  Go with flo! Zegt al genoeg! Ik ben zo blij dat ik jou op een dag heb gebeld! Nadat mijn paard zich had bezeerd op de trailer wilde ze er met geen mogenlijkheid meer op, thuis vanalles geprobeerd met of zonder dwang het maakte niks uit ze ging er NIET meer op! Toch maar op internet gezocht voor hulp en zo kwam ik bij go with flo, ze kon diezelfde week nog komen. Ik dacht wie niet waagd wie niet wint.

  Wat ik super vond is dat ze eerst mijn paard ging bekijken zonder meteen maa
  r bezig te zijn met de trailer. Ze deed haar ding (speciale techniek met touwen) en ze stond er in no time op! Toen moest ik het ook nog leren dus ze heeft het mij en mijn moeder ook geleerd want ik moet het ook alleen kunnen. Toen ik weer op concour ging dezelfde techniek altijd toegepast met de touwen. Nu loopt ze er zonder touwen en zonder mij zelfs op ik hoef alleen maar te wijzen :) (ik neem voor de zekerheid altijd de touwen mee). Kortom mijn paard heeft vertrouwen gekregen met dank aan go with flo!


   

   

   

**************************************************************************************************************************************************************

  Lisanne en haar paard Quick


  Mijn paard was altijd moeilijk de trailer in te krijgen. Hij is erg onzeker en vindt veel dingen eng. Thuis duurde het meestal een kwartier om hem te laden, maar op vreemd terrein waren we zo 2 uur bezig. Hij stond gewoon stil halverwege de klep en wilde niet meer verder. Het werd eigenlijk onmogelijk om lekker op pad te gaan met hem.

  Toen heb ik contact opgenomen met Florence. Haar methode is ontzettend vriendelijk en eerlijk en werkt perfect. Het voelt heel goed omdat er geen enkele vorm van geweld wordt toegepast. Ook de stem wordt niet verheven en Florence neemt echt de tijd voor je. Alles gaat stap voor stap. Het doel is dat de eigenaar zelf het paard zonder twijfel en stress op de trailer kan laden. En dit is zeker gelukt! Mijn paard was ook erg bang als hij eenmaal in de trailer stond, maar nu gaat hij meteen eten.
   

  Het verschil tussen voor en na is echt ongelooflijk. Het is nu anderhalve maand geleden dat Florence bij me was en ik heb nu 3 keer geoefend. Gisteren ben ik voor het eerst weer op vreemd terrein geweest en mijn paard liep zo met me mee de trailer op. Echt ongelooflijk! Sinds Florence is geweest is het trailerladen een makkie geworden. Het heeft de relatie met mijn paard ook ontzettend verbeterd. 


  Ik ben heel erg blij dat ik Florence heb gevraagd me te helpen. Ik kan het iedereen aanraden. Je krijgt er geen spijt van!
  Florence is top!


   

**************************************************************************************************************************************************************

  Eigenwijze dame


  In het begin was ’t heerlijk heen en weer rijden met mijn pony naar wedstrijden, totdat mevrouw er opeens geen zin meer in had, ze ging dan wel, maar dan kwam aardig wat werk aan vooraf.. Totaal ongeïnteresseerd stond ze dan voor de trailer en wou er maar niet in. Soms met uren geduld en veel prijzen enzovoort ging ze er wel in, maar dan had je de terugreis nog en natuurlijk verliep die weer precies hetzelfde. Veel hebben we daarom ook geprobeerd met der, dingen op internet gezocht en kontjes gegeven, lijnen achter der kont en overal wist ze precies hoe ze eronder uit kon komen. Na elke keer een strijd om de trailer wou ze er op een gegeven moment echt niet meer in, daardoor moest ik zelfs lopend naar m’n wedstrijd (gelukkig net aan te rijden, te paard).

  Toen hebben we toch de knoop door gehakt en zijn we op zoek gegaan naar een cursus. Toevallig stond Florence vroeger op de stal waar ik sta en werd zij aangeraden door een stalgenoot.

  Eerstbegon ze met de kennismaking en grondwerkoefeningen met mijn pony,die overigens niet snel onder de indruk ervan was en alles eerder meteen snoepje deed dan zonder (Dan snapte ze der opeens vrij weinigvan). Daarna zijn we begonnen met de trailer, mijn moeder en ikhebben toen duidelijk uitleg gekregen over hoe alles in zijn werk ging. Nadat wij deze uitleg hadden gekregen zijn we begonnen.(Stiekem had ik er zelf een beetje m’n twijfels in dat mijn ponyzich zo makkelijk aan deze manier zou over geven). Na de lijnengespand te hebben, is Florence begonnen met de training. Veel gedulden rust, daar ging het helemaal om. En voordat ik het wist stond ze daar, gewoon in de trailer met weinig moeite. Nadat ze meerdere malen rustig de trailer is uitgelopen en weer erop is gelopen en eindelijk ontspande en zelf rustig aan het eten was, was het mijn beurt. Dit ging ook super! Een klein stukje achteruit en halverwege stoppen, weer voorwaarts, weer achterwaarts enzovoort.


  Na de cursus heb ik voordat ik op wedstrijd ging nog een paar keer geoefend, wat ook super ging! Elke keer zonder te twijfelen liep ze die trailer in en ging ze rustig eten.
  Toen was het zover, de wedstrijd dag, zelf een beetje zenuwachtig voor het trailerladen aangezien mevrouw dondersgoed weet wanneer het wedstrijd tijd is, al dat getut en gevlecht op de poetsplaats gebeurt namelijk alleen maar op een wedstrijddag. En ja hoor mevrouw ging er in één keer in, weer zonder te twijfelen! Maarja dan heb je natuurlijk nog een terugreis en tot mijn grote verbazing liep ze er weer in één keer in!

  Die dag erna hebben we natuurlijk ook weer geoefend, voor het geval dat. En ook toen ging ze weer de trailer in! Al met al ben ik super blij dat ik deze cursus gevolgd heb! Geen gestress en irritaties meet voordat we op pad gaan.

  Groetjes Louise
   

**************************************************************************************************************************************************************

  Parin is niet de trailer in te krijgen!


  Een oud spreekwoord luidt: slechts kalmte kan je redden. Inderdaad, kalmte, rust, geduld en liefde voor het paard zijn de ingredienten voor een of meerdere succesvolle trailerlaad sessies. Onze 9 jarige ruin wilde letterlijk met geen stok de trailer in. Vorige jaar was er ook al een "geleerde" bijgeweest echter zonder resultaat. Florence gebeld en zij heeft kennisgemaakt met paard en ruiter. Zij zag geen al te grote problemen. Afspraak gemaakt en inderdaad. Met een halfuur stond hij erop. Ongelooflijk! Geladen is één, maar rijden is twee en dat is natuurlijk ons doel. Lekker naar het bos, wedstrijden buiten de eigen manege, enz. Echter ook Florence heeft geen toverkracht dus alleen met veel herhalen van het geleerde kom je letterlijk stapje voor stapje verder. Bij het tweede bezoek nog de basis herhaald en vervolgens stang erachter, klep dicht en een rondje op de parking. Missie geslaagd. Dit steeds verder uitgebouwd en nu rijden we tevreden naar allerlei lokaties en het paard staat heerlijk rustig in de trailer. Binnenkort is op haar site ook het filmpje te zien van het eerste begin en het uiteindelijke resultaat.


  Wij kunnen Florence absoluut aanbevelen! Zonder zweep, zonder geweld, zonder stemverheffing bereikt zij het gewenste resultaat. Nogmaals: Geweldig!!!!!

   

   

  Bekijk hier het ontzettende leuke filmpje dat de eigenaar heeft gemaakt over de training!!

   

   

  Of klik  HIER voor de link naar Youtube!

   

**************************************************************************************************************************************************************

   

  Luci wil niet vervoert worden omdat ze problemen heeft met haar balans  Mijn merrie Luci is in 2009 zomaar ineens panisch geworden voor trailers. Als we er onderweg een tegenkwamen raakte ze al in paniek als ze er gewoon langs moest lopen en als ze erin moest steigerde ze en sprong alle kanten op. Je kreeg haar er bijna niet meer in. Drijfnat en hyperventilerend stoof ze eruit. Een regelrechte ramp. Ik durfde het echt niet meer aan. Het was levensgevaarlijk voor mens en paard.
   


   

  Al eerder trailertraining gedaan, maar dit was eenmalig en later bleek dat dit niet voldoende was. Ik had voor mezelf besloten om dit Luci en mezelf nooit meer aan te doen. Maar mijn bijrijdster Lisa en ik willen heel graag af en toe ergens anders gaan rijden en dat gaat niet als een van de paarden niet te laden is. Zag een advertentie van Rafaela van de Brabantse Paardentaxi en wilde toch weer gaan oefenen met Luci. Rafaela stelde voor om dit met behulp van Floor aan te pakken. Floor, die werkt volgens het “no cure no pay” principe is een keer of 4 geweest om dit weer helemaal stap voor stap op te bouwen.

   

  Met haar engelengeduld en kennis van zaken heeft Floor Luci zover gekregen dat ze weer op een normale manier de vrachtwagen inloopt,iets waar ik nooit meer op had durven hopen. Toen we gingen rijden konden we op de camera in de cabine van de vrachtwagen zien wat er gebeurde. Zoals ik al die tijd al dacht en wat Floor heeft bevestigd is dat het probleem niet in het laden maar in het rijden zit. Luci heeft problemen met haar balans. Ze zakt bij het maken van bochten of bij het optrekken of remmen door haar achterhand of valt naar de zijkant. Floor is tijdens het rijden bij Luci gaan staan en heeft haar geholpen. Luci snapte het al vrij snel en probeerde het zelf al een aantal keren. Het gaat steeds beter, maar we moeten dit nog wel blijven oefenen. Floor heeft mij ook laten zien hoe dit moet en heeft het mij ook zelf laten doen met aanwijzingen van haar.

  Ik ben er nu van overtuigd dat we er straks met allebei mijn paardjes opuit kunnen en daar ben ik Floor ontzettend dankbaar voor.

  Ik kan Floor echt aanbevelen als je met dit probleem zit en het op een goede, paardvriendelijke manier op wilt lossen. Deze dame gaat volgens mij een grote toekomst tegemoet.

 

**************************************************************************************************************************************************************

 

  HELP!  MIJN PAARD LAAT ZICH VALLEN IN DE TRAILER!


  Hoi hoi!


  Ik wil jullie graag vertellen wat onze ervaring is met florence.
  Mijn paard was totaal bang voor de trailer. Ze was bang voor alle geluiden die voor kwamen zodra ze in de trailer stond.. Zodra de stang achter der komt kwam begon ze al trillen, neusje gespitst en ogen heel groot! Als ze klep dicht ging liet ze zich vallen.. ze zakte door haar achter benen. Gelukkig stond ze wel uit haar zelf op. Met de training werd alles anders en gaat het nu heel goed. We hebben zelfs al 20 min. zonder problemen kunnen rijden! Rust, kalmte en op de juiste momenten ingrijpen is alles wat je nodig hebt! Als we een terugval hebben weten we precies hoe we dat moeten oplossen, met veel tijd en geduld gaat het helemaal goedkomen! Verder wil ik florence erg bedanken voor alle hulp en hoop dat ze veel meer paardjes kan helpen.

  Groetjes!

 

**************************************************************************************************************************************************************


  Ik wil ook mee op buitenrit met mijn paard!  Afgelopen winter was ik het opeens zat. Iedereen ging lekker met de trailer weg, wedstrijden rijden, naar het bos of naar het strand. En ik kon niet mee, want mijn paard wilde de trailer niet in... Ze bleef halverwege de klep staan en zette praktisch geen stap vooruit, alleen maar achteruit of steigerde. Ik heb van alles geprobeerd, maar niks hielp voor lange tijd. Ik ben gaan kijken op internet en kwam op de site van Florence terecht. Na een paar keer heen en weer gemaild te hebben, hebben we een afspraak gemaakt. In januari kwam Florence.

  Zij begon eerst met wat grondoefeningen met mijn paard. Hierna gingen we al snel naar de trailer. Florence werkt met heel veel geduld. Eerst werd stap voor stap uitgelegd wat de bedoeling was en daarna gingen we aan de slag. Wat mij erg opviel, was dat Florence werkte met vertrouwen en rust. Eén stap vooruit is belonen en weer terug naar het begin. Binnen anderhalf uur had mijn paard een paar keer op de trailer gestaan en in alle rust!

  Hierna stopte we ook en was de eer aan mij om het verder te oefenen. Ik heb daarna weken lang elke week, twee keer in de week geoefend. Florence mailde mij regelmatig om te vragen hoe het ging en bij een terugval gaf zij mij tips om het weer verder aan te pakken.
  Nu ga ik regelmatig met de trailer en mijn paard op stap en geniet ik van de vrijheid die ik hierdoor heb.
  Kortom, zeker de moeite waard om Florence ta laten komen!

   

*******************************************************************************************************************************************

   

  Maroesjka & Zorro

   

   

  Zorro ging niet makkelijk de trailer in. Vaak gebruikten we 2 longeerlijnen achter z'n billen. De laatste keer was in een 2 paards-trailer. Eerst een ander paard op de trailer, toen Zorro. Zodra de stang achter zijn billen zat, is het andere paard weer van de trailer gehaald en zijn we direct gaan rijden. Bij aankomst was de bilstang geheel verbogen.

   

  Een aantal maanden later heb ik zelf een trailer gekocht en met veel geduw, getrek, gesteiger en gedoe, stond hij eindelijk in de trailer. De stang kreeg ik er niet achter, helaas. Zodra hij erin stond, liep hij er met dezelfde vaart weer uit. Dus Florence gebeld en een paar weken later afgesproken.

   

  Florence heeft voordat ze aan het werk ging met Zorro en de trailer, eerst het e.e.a. uitgelegd, wat grondwerk gedaan en uiteindelijk richting trailer gelopen. De eerste paar keer in de trailer was erg spannend maar uiteindelijk stond hij op zijn gemak in de trailer. Alle stappen heeft ze doorlopen. Van alleen de trailer op en af lopen, tot erin en de stang erachter met de klep dicht en een stukje rijden.

  

   

  Inmiddels heb ik zelf geoefend met trailerladen en hij loopt er zo op, zonder strijd en gedoe. De stang kan rustig achter zijn billen worden gedaan, net als de klep. We zijn ook al wat verder weggeweest en hebben op vreemd terrein geladen. Dat ging allemaal prima! Ik ben echt super blij, dat ik Florence heb ingeschakeld, anders was ik waarschijnlijk nog bezig om met veel gedoe mijn paard in de trailer te krijgen.

 

*******************************************************************************************************************************************

 

  Leuk een nieuw paard gekocht! Alleen gaat hij niet mee op de trailer...

   

  Na een tijdje zoeken had ik het paard gevonden wat ik zocht. Een heel lief rustig dier, verkeersmak en ook nog heel betrouwbaar voor mijn dochters. De vorige eigenaar vertelde erbij dat ze bang was om een trailer in te gaan, maar ze hadden een trailertraining voor haar gepland staan. Ik had met mijn andere twee paarden nog nooit problemen met laden gehad en had er alle vertrouwen in dat het met veel geduld wel zou lukken. Ook was het dier twee jaar geleden bij een poging om te laden met steigeren achterover gevallen en had haar beide achterbenen verwond. Het was dus inmiddels vier jaar geleden dat ze in een trailer had gestaan… Bij mijn volgende bezoek aan het dier had de “trailer training” (van iemand anders dan Florence!) inmiddels plaatsgevonden. Het dier haar onderlip lag helemaal open en ze was niet verder geweest dan de laadplank van de trailer. Wat was ik boos!!

   

  Toen was de dag daar dat ik haar zou gaan halen, vol goede moed. Maar helaas met veel liefde en geduld kwam ik niet verder dan de laadplank. Weliswaar ging dat goed en rustig, maar verder kwam ik absoluut niet. Dit probleem was veel moeilijker dan ik dacht en ging mij zonder hulp niet lukken dat was duidelijk!

  Sedatie vond en vind ik geen oplossing. Dus ging ik op zoek naar iemand die mij kon helpen om haar op een zeer diervriendelijke manier weer vertrouwen te laten krijgen in het laden. Zo kwam ik bij Florence.

   

  Afspraak gemaakt en Florence kwam ons helpen. Het vertrouwen van onze nieuwe aanwinst had Florence snel. Toen gestart met het laden. Dat bleek ook voor Florence een uitdaging. Na een paar uur bezig te zijn geweest leek het er op dat het ook nu niet ging lukken… Florence vertelde dat iemand anders eens een paard met soortgelijke problemen als ons dier, vier keer nodig had gehad om het vertrouwen zover op te bouwen dat het lukte…

   

  Florence besloot het dier weer even lekker op stal te zetten en daarna nog een keer verder te trainen en anders de dag erna verder te gaan. Wederom met veel geduld gingen we verder en haar doorzettingsvermogen en dierenliefde werd beloond !!! Ze stond erin! Toen verder met trainen en vertrouwen winnen. Dat ging na deze overwinning van haar vertrouwen super. Uiteindelijk oefende we die dag nog vele keren met rustig in- en uitladen. Eerst Florence en later kon ik haar zelf laden. Enorme veel respect heb ik voor de manier en deskundigheid waarop Florence dit heeft aangepakt!! We zijn er nog niet helemaal, maar de eerste belangrijkste drempel is overwonnen en de rest komt met Florence haar hulp zeker goed!

   

  Florence ongelofelijk bedankt!

   

   

*******************************************************************************************************************************************

 

  Anne-Wil en haar paard Rakker

   

   

  Mijn paard Rakker liep alleen de trailer in wanneer deze ergens tussen geparkeerd stond. Zodra hij de kans kreeg om er langs te lopen dan maakte hij daar graag gebruik van. Helaas is het niet mogelijk om de trailer op ieder terrein ergens tussen te parkeren, zo ook niet als ik ging lessen bij Florence thuis.

   

  Na het toepassen van wat tips&trics van Florence liep hij wel de trailer in wanneer er 2 lijnen aan de zijkanten van de trailer bevestigd waren. De volgende stap was om ook zonder die lijnen te kunnen laden. We hebben toen een trailerlaad training gepland en binnen een uur liep hij zomaar de trailer in, zonder inbouwen van de trailer en zonder lijnen! Florence heeft Rakker zo doorgetraind dat ik hem nu alleen kan laden en alleen op pad kan.

 

*******************************************************************************************************************************************

   

  Ik wil mijn paard alleen kunnen laden!

   

   

  Sinds een jaar of twee heb ik een nu 7-jarige KWPN merrie. Met vallen en opstaan worden we een steeds betere combinatie. Het afgelopen jaar heb mijn startkaart tijdelijk stopgezet omdat ik graag eerst onze vertrouwensband beter wilde opbouwen. In 2013 ga ik weer starten, maar een probleempje had ik wel: ik kon mijn paard niet alleen op de trailer laden. Althans, na veel vijven en zessen kreeg ik haar af en toe wel de trailer op, maar vervolgens liep ze er ook net zo vrolijk achteruit weer af, nog voordat ik de kans uberhaupt had om naar achter te lopen en de stang erachter te zetten. En op vreemd terrein was het alleen laden al helemaal uitgesloten.

   

  Omdat ik niet altijd hulp bij de hand heb was het voor mij dus een eis om mijn paard alleen te kunnen laden. Mijn merrie is niet bang op de trailer, dus een echt "laadprobleem" had ik niet, alleen hoe krijg je zo'n groot beest nou moeiteloos en relaxed op de trailer, om er vervolgens zelf ook nog uit te stappen en de stang en de klep dicht te maken ? Inmiddels les ik een jaar op de methode van Antoine de Bodt, waarbij respect voor het paard voorop staat. Ik geloofde dus ook niet in trek, schreeuw en duwpartijen, lokken met voer, zwepen of lijnen achter de paardenkont. Ik wilde op een goede manier leren laden.

  Na wat zoeken op internet kwam ik op de site van Florence terecht, ze woont in de buurt dus heb ik haar gemaild. Binnen 2 weken stond ze bij mij op stal om mij de kunst van het trailerladen te leren. Mijn vermoeden werd wel bevestigd in het grondwerken waar we mee startten; mijn merrie kan wat dominant zijn in de omgang, maar bovenal is ze lief en leert ze snel. Door de techniek van het touwtje had madammeke al heel snel in de gaten wat er van haar verwacht werd en Florence liep ook moeiteloos binnen de kortste keren met haar de trailer op en af. Nu nog het aanleren van het wachten en stilstaan op de trailer, en ook dat had ze snel voor elkaar. Nu was het mijn beurt. Ik was wel wat onzeker in het begin, maar Florence heeft mij door middel van de technieken zelfvertrouwen gegeven om mijn paard zelf te kunnen laden. Hoogtepunt van de training was wel dat we met trailer en al naar het kerkplein midden in het dorp zijn gereden en daar het paard geladen hebben. Dat had ik nooit gedacht ! Inmiddels ben ik een paar keer zelf op pad geweest met mijn paard en heb haar steeds moeiteloos kunnen laden met de technieken die ik van Florence heb geleerd. Ik kan haar training alleen maar aanbevelen, om inzicht te krijgen in het belang van leiderschap en het zelfvertrouwen te krijgen dat je nodig hebt. Florence bedankt !!

   

  Marieke & Aischa

   

*******************************************************************************************************************************************

   

   


  Florine en haar pony Ilona

   


  Ongeveereen halfjaar geleden kwam ik toevallig Florence tegen bij een wedstrijd. We vertelde haar dat we grote problemen hadden om mijn pony Ilona de trailer in te krijgen. We hadden alles al geprobeerd, maar niks hielp. Ilona kon alleen maar steigeren en sloot zich totaal af. Wij wisten het niet meer. En van mijn ouders mocht ik niet meer op wedstrijd tot het probleem was opgelost. Florence zei dat ze een opleiding bezig was om paarden met trailer laad problemen te trainen om toch de trailer in te lopen.

  Naeen paar keren goed oefenen met Florence liep Ilona er al redelijk goed op. Nu loopt ze er gelijk op zonder haperingen en we gaan bijna elke week op wedstrijd. Sindsdien heb ik ook les van Florence. Ze helpt me zo ver mogelijk de sport in te komen met mijn temperament volle pony. In april reed ik nog in de B en nu rij ik al L2 met winst in de lente/eind winter hopen wij M1 te starten. Ook waren Ilona en ik afgelopen zomer vierde bij de regio kampioenschappen Utrecht in de L1. Dit heb ik allemaal aan haar te danken!!!!! Ik raad iedereen haar aan, omdat ze aardig is en in de lessen ook de dingen zegt die je goed doet en niet alleen de fouten die je maakt. Het trailerlaadprobleem was ook zo opgelost!!

   

*******************************************************************************************************************************************


   

  De trailer is eng!!!

   


  Florence heeft mij ontzettend met mijn paard geholpen. Mijn paard vond het eng om de trailer in te lopen, zij heeft dit altijd al eng gevonden maar als ze er eenmaal op staat, is er geen probleem meer.

  Zodoende kwam Flo en ging ze eerst met grondwerk aan de slag, om te kijken wat voor een paard mijn paard is en om haar persoonlijke ruimte duidelijk te maken. Vervolgens ging Flo telkens een stapje verder met het laden. Ze was erg geduldig, wist precies wat ze deed en wat ze wilde. Ik ben erg tevreden over Florence! Ze heeft me ookgoede tips gegeven, zoals een grotere trailer gebruiken en eenhooinet ophangen ookal heeft ze niet veel interesse in eten op de trailer.
  En het heeft zeker zijn vruchten afgeworpen! Mijn paard heeft in het begin nog wat getwijfeld, maar liep er daarna wel op. En tegenwoordig is ze al 5 x telkens zonder twijfel ingelopen en geduldig gewacht tot ze er weer af mocht!! Ook heb ik een hooinet opgehangen en zo nu en dan pakt ze daar toch een hapje van. Mijn paard laadt beter dan ik ooit had kunnen denken en dat heb ik te danken aan Flo!

   

  Bianca en Boeff

   

*******************************************************************************************************************************************

 

  TrailerAFlaadprobleem
   

  Sinds enige tijd rij ik voor een eigenaar een merrie. Dit paard zou ik gaan trainen en meenemen naar springwedstrijden om haar daar ervaring op te laten doen en te kijken hoever we kunnen komen. In het begin had ze wat moeite de trailer op te lopen, maar dat ging al snel beter. Tijdens het op de trailer staan ging gewoon goed. Alleen het daadwerkelijke afladen was elke keer een probleem. Zodra ze wist dat ze van de trailer gehaald zou worden, werd ze gespannen. Gevolg was dat ze niet rustig achteruit de trailer af wilde gaan, ze raakte juist in paniek en kon alleen maar op hoge snelheid de trailer uit komen. Als ze eenmaal buiten stond was het wel weer goed en werd ze weer rustig. Omdat ik ook met mijn eigen paard wedstrijden rijd, heb ik ze ook enkele keren samen opgeladen. Naast dat ze hier hetzelfde gedrag vertoonde, moest zij elke keer van de trailer voor ik het andere paard op- of af kon laden, want anders raakte ze zo gestrest dat ze begon te slaan en erg vervelend deed. Al met al geen onoverkomelijk probleem, maar wel onhandig.

  Op internet kwam ik een advertentie van Florence tegen. Hoewel het ‘probleem’ met de trailer niet zo vervelend was dat ik daar actief hulp bij zocht, viel de advertentie me op. Na er even over gedacht te hebben, besloot ik contact met haar op te nemen, want het zou me alleen maar kunnen helpen. Na wat overleg is Florence gekomen op een vrijdag. Na wat grondwerk en een langzame opbouw in het trailerladen liep de merrie nog wat gespannen, maar wel rustig in en uit de trailer. Het doel was dat het mij ook moest lukken om dat 5 keer zonder problemen te doen. Dit lukte uiteindelijk ook, hoewel het duidelijk nog niet bevestigd was. Maar dat is logisch want hier moesten we zelf veel voor oefenen om het goed te kunnen bevestigen. Zaterdag zelf nog wat geoefend, dat ging goed. Zondag had ik een concours gepland staan, ’s-Morgens bij het opladen nog een paar keer op en af geladen, ging wederom goed. Op het concours aangekomen werd dit toch wat te veel qua spanning en verviel ze weer in haar oude gedrag waarbij ze de trailer af vloog. Ik heb daar nog een poging gedaan om de rust weer terug te brengen, maar dat lukte gewoon niet.

  Met wat schroom toch maar een mail naar Florence gestuurd om dit aan te geven. Er werd een nieuwe afspraak gemaakt voor een paar weken later. Tussendoor zou ik haar niet meer meenemen als ik niet zeker was dat het goed zou gaan. Dat was ik niet, dus heb haar een paar weken niet meegenomen (klinkt dramatisch, maar ze heeft dus 1 concours minder gelopen, dus dat valt nogal mee). Die middag dat de afspraak was, is Florence weer met wat grondwerk begonnen en daarna weer richting de trailer. Daar bleek al snel dat ze de vorige ‘les’ niet vergeten was en al snel liep ze weer relatief rustig in en uit de trailer. Dit zijn we aansluitend verder uit gaan bouwen, klein stukje rijden en weer op en af laden, nog een stukje rijden enzovoorts. Je merkte goed dat elke stap extra weer voor wat spanning zorgde, maar dat ze nu wel goed te controleren bleef. Ook het gevoel na de eerste keer dat het nog erg sensibel was, was nu een flink stuk minder. De komende weken zal ik het rustig verder opbouwen. Eerst gewoon thuis oefenen, daarna een keer oefenparcours (soort van wedstrijdsituatie, maar veel rustiger) en aan het einde van de maand pas weer mee op wedstrijd. Ik heb er nu vertrouwen in dat het goed zal komen en al vervalt ze nog een keer in haar oude gedrag, dan weet ik nu ook beter hoe daar mee om te gaan. Met 2 paarden opladen zal nog toekomstmuziek zijn, maar daar gaan we nog wel eens naar kijken als het ‘normaal’ laden bij dit paard goed bevestigd is.

  Achteraf had ik wellicht eerder met Florence contact op moeten nemen hierover, want dat had wat ergernis kunnen schelen. Het is mij in ieder geval goed bevallen, ze werkt rustig en met een duidelijk doel voor ogen. Ze legt ook uit wat en vooral waarom ze iets doet, hierdoor leert niet alleen het paard iets, maar ook de eigenaar (of ruiter in dit geval). Ik weet in ieder geval wie ik moet bellen mocht ik in de toekomst een paard met een gedragsprobleem hebben.

  Ruud en Zianne
   

  2 weken later via de mail:

  Hoi Florence,

  Ik wilde nog even melden dat ik Zianne gisteren voor het eerst weer meegenomen heb op de trailer naar een concours. Ging eigenlijk gewoon goed, ze liep rustig en controleerbaar van de trailer af dus helemaal goed! Ook op stal en het in en uit de stal halen gaat tegenwoordig in alle rust als ze uit de paddock komt.

  Dus het is allemaal niet voor niets geweest ;-)

  Groetjes, Ruud

   

*******************************************************************************************************************************************

   

   

  Kristel en haar pony's

   

  Trailer laden is niet de favoriete hobby van mijn pony's. Waarshetlander Grietje vol vertrouwen naar binnen wandelt, hebben mijnandere pony's Hans en Amber toch meer moeite. Niet gek natuurlijk, want ze hebben beide het een en ander meegemaakt. Zo is Amber eens inonze oude trailer uitgegleden tijdens het rijden. Met rust heb ikgeprobeerd haar weer vertrouwen te geven. Echter wilde ze een keerniet laden toen mijn toenmalige bijrijdster rijles had (ik was erniet bij). Iemand van de club wilde wel helpen en hij heeft toen haar letterlijk de trailer in gemept. Mijn pony is juist een pony waar je duidelijk en eerlijk mee moet omgaan, anders sluit ze zich af. Sindsdien is het nooit echt 100% goedgekomen. Met een longeerlijn achter de kont ging het wel, maar echt fijn laden dat was het zeker niet. Hans is ook eens gevallen en daardoor zijn vertrouwen kwijtgeraakt. Hij ging echter stijgeren als ik met een longeerlijn aan de slag ging en als hij eenmaal stond had hij de neiging zich te laten vallen of op de stang te gaan hangen. Toen kwam ik op internet de manier van Eddy Modde tegen, dat sprak me erg aan en ik ben daarmee aan de slag gegaan. Al snel liepen ze beide ontspannen de trailer op en was de angst weg. Echter was ik altijd alleen en zodra ik de stang erachter wilde doen bouwden ze spanning op. Toen las ik de advertentie van Florence en sprak ik met mijn buurmeisje af om haar langs te laten komen.

  Ze begon eerst met wat grondwerkoefeningen. Dat was voor mijn pony's niet vreemd en Hans
  deed al meteen wat er van hem gevraagd werd. Amber is echter eendominant dametje, dus met haar moest Florence wel even doorzetten,maar daarna was het ook prima. Het laden deden ze al snel, dus daarnakonden we oefenen met de stang. Het was duidelijk te zien dat ze dat allebei spannend vonden. Florence wist echter goed wanneer we rustig moesten doen en wanneer de stang er echt achter kon, dus al snel vonden ze dat ook niet meer eng en kon de klep dicht. Het wiebelen bleven ze toch wel spannend vinden, maar desondanks liepen ze de keren daarna toch nog vol goede moed de trailer op.

  Later heb ik nog een keer zelf geoefend. Ook nu wisten ze dat de trailer niet eng was en ze liepen zo achter me aan. De stang en de klep was niet eng, al leverde het wiebelen met de trailer nog wel wat spanning op maar we weten nu hoe we dat moeten oefenen. Daarna hebben we een rondje door het dorp gereden. Dat bleef toch wel een beetje spannend. Ze zweetten een beetje en ze ademden snel (ze hadden daarvoor ook wel even flink gespeeld in de bak, dus dat speelt ook zeker mee). Thuis aangekomen hebben we ze uitgeladen en weer ingeladen en ook dat ging erg soepel. Nu is het een kwestie van vaak ritjes maken en hopelijk vinden ze het dan al snel net zo gewoon als hun vriendinnetje Grietje. Dus al met al ben ik erg tevreden over de oefensessie met Florence. Ze is rustig en eerlijk tegenover de pony's, dus mijndieren hadden al snel in de gaten dat ze te vertrouwen was.

   


Copyright (c) 2021 Go With  Flo. All rights reserved.

info@gowithflo.nl